Recent Posts

Tuesday, February 2

top5

πέντε hip-hop άλμπουμ που μου διέλυσαν το είναι. απλά και καθαρά. αν θες να λες οτι ακούς μουσική, επιβάλλεται να τα έχεις. επιβάλλεται. πως αλλιώς να στο πω για να το καταλάβεις.

Νas - Ιllmatic
(1994)



έρχεται ένας τύπος εικοσιενός ετών (21) κι αρχίζει να ραπάρει πάνω σε παραγωγές του premier και του pete rock και του large professor και απλά και καθαρά φτιάχνει το μεγαλύτερο hip-hop δίσκο που κυκλοφόρησε ποτέ.
straight out the fuckin dungeons of rap/where fake niggaz don't make it back.

Madvillain - Madvillainy (2004)



συναντιούνται μια μέρα ο madlib μαζί με τον mf doom και λένε δεν κάνουμε ένα δίσκο. μπαίνουν σ'ένα στούντιο, γράφουν, μιξάρουν και κυκλοφορούν 45-46 λεπτά μουσικής ιδιοφυίας που σε κάνει να αναρωτιέσαι "που υπήρχε αυτή η μουσική τόσα χρόνια". τόσο απλά. τόσο καθαρά.
and he won't stop 'till he got the masses.

The Roots - Things Fall Apart (1999)



κάποτε άκουγα beatles. μετά από αυτό το κάποτε, άκουγα stones. μετά από αυτό το δεύτερο κάποτε, άκουγα oasis. ε και μετά τι? μετά σκάει ο black thought μαζί με τον ?uestlove και άλλους τεσσερις-πέντε και σου φτιάχνουν ένα άλμπουμ. αυτό. και σου φτιάχνουν ένα άλμπουμ. η μεγαλύτερη μπάντα που υπάρχει στον πλανήτη. απλά και ΞΕκάθαρα.
one hundred percent, straight out the basement.

Eminem - The Marshall Mathers LP (2000)



ναι εντάξει. τον έμινεμ στην ελλάδα τον έχουν σαν την έφη θώδη. τόσο ξέρουν. δε θινκ ιζ, εξαιτίας αυτού του άλμπουμ ξεκίνησα να ακούω χιπ-χοπ. είσαι φλώρος λευκός, έχεις τον dre να σου κάνει την παραγωγή στο άλμπουμ και τελικά δεν είσαι φλώρος λευκός. o eminem στο peak της καριέρας του. ακόμη το'χει αλλά όχι όπως τότε.
i'm glad cause they feed me the fuel that I need for the fire to burn and it's burnin and I have returned.

Common - Be (2001)



ήμουν ανάμεσα σ'αυτό και στο blueprint του jay. και τα δύο ήταν υποψήφια γιατί την παραγωγή την έχει ο kanye. κερδάει όμως ο common γιατί έχει και κομμάτι του dilla μέσα και γιατι ο jay λέει σε τραγούδι του: truthfully, i wanna rhyme like common sense. τεράστιος rapper ο common, τεράστιο άλμπουμ το be. πωωω τεράστιο άλμπουμ το be.
i wanna be as free as the spirits of those who left. i'm talking malcolm, coltrane, my man yusef.

0 είπαν πως:

Post a Comment